Kezdő csigás íjászként,mint sokunknak nekem is minden újdonság számba megy! A célom nekem is az, hogy minél pontosabban a célba juttassam a kilőtt vesszőt! Mint mindenki más, én is rengeteg elsütőt kipróbáltam: csuklószíjast, marok és most egy Back Tensiont. Egy Carter Honey ről lenne szó! Sem le, sem pedig rábeszélni senkit nem akarok, a véleményem szubjektív.

Mégis minden kezdő számára csak ajánlani tudom! Miért? Talán mert ezzel is érzékelheted mikor az íj húzás-tolásáról beszélnek. Aztán a hátfeszültségről,ami szintén elengedhetetlen hozzá!

Amiért ezt a típust választottam a sok közül, hogy rendelkezik egy biztosító szerkezettel, amit az oldás előtt egy egyszerű ujj mozdulattal kibiztosíthatunk. Továbbá vissza zárva könnyebb az íj vissza engedése!

Ergonómiai szempontból is egész kellemes érzetet biztosít! A fej része mágneses, így a biztosító lenyomásával azonnal a helyére ugrik, azonnal kezdhetjük a következő lövést.

Egy csavar segítségével állítható a sütés érzékenysége. Sokan mondják csak pálya íjászathoz alkalmas, mert a fel- és le lövéseknél változhatnak a végtagok pozíciói…bár a nagykönyv a T vonal mindenkori megtartását írja.
A hazai íjászaink közül talán Kun Alízt tudnám kiragadni, aki szinte minden szakág versenyein csak BT elsütőt használ, nála valamiért még is jól működik!

Pár órás tesztem utáni tapasztalatom a következő:

  • kevésbé mozdulok bele a lövésbe és rántok bele az elsütésbe.
  • Rövid távon (18 méter) egész rövid idő alatt,jó szórásképet tudtam produkálni vele.

Nyilván mint mindenhez,ehhez is rengeteg lövés kell,mire magabiztossá válik vele az ijász.

Ha lehetőségetek van a kipróbálására, ajánlom mindenképpen! Sokat segíthet az irányzék célon tartásában és egy egyenletes stabil elsütésben.

2 HOZZÁSZÓLÁS

    • Szia!
      Elnézést, valamiért SPAM-be került a kommented… A Honey egy klasszikus BT, tehát mozgásra/törésre old (mondhatni elforgatod a hátfeszültséggel és úgy fog oldani). Ezzel szemben az Evolution fonterőre old, tehát bizonyos erő-ellenállásra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Most szólj hozzá!
írd be ide nevedet