2020. augusztus 8-án zajlott a Serdülő, Gyerek Pályaíjász GP-sorozat harmadik fordulója és a Rövidtávú felnőtt pályaíjász verseny a budapesti RTK-MÍSZ íjászpályán.

A két versenyen összesen 47 fő mérettette meg magát a különböző kategóriákban és korosztályokban. A Serdülő és Gyerek Pályaíjászat három fő kategóriája, a barebow, az olimpiai reflex és a csigásíj mellet megjelent még a vadászreflex íj is, ami a mezőny sokszínűségét jellemezte.

pályaíjász verseny

A gyerekeknek szervezett megmérettetéssel egyidőben zajlott le a felnőtt Rövidtávú Pályaíjász verseny is, ami egyfajta felkészülési versenynek is tekinthető, az Országos Bajnokság szintjéig. A versenysorozat lényege, hogy a pályaíjászatban teljesítendő csigásíjjal 50, reflexíjjal 70 méteres távolságot lecsökkentik 30 méterre. Ezek a versenyek kisebb felkészülést kívánnak meg, de valós versenyszituációt generálnak, ami későbbiekben nagyon fontos az eredmények eléréségen, akár az Országos Bajnokságban, akár kisebb megmérettetéseken.

pályaíjász

A vasárnapi versenynapon a pályaíjászathoz hűen nyílt terepen lőttek fix távokra, így az árnyék fogalma meg sem fordulhatott a nevezők fejében, így a tűző napon kellett teljesíteniük. A rangsoroló szakasz után következtek a kiesős fordulók, ahonnan végül a 4 legjobb közül arany és bronzdöntővel döntötték el a dobogósok kilétét.

verseny

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a versenyen a gyerek fiú csigás kategóriában versenyző Karakas Barnabás, aki tavalyi 691 pontos rekordját múlta felül, 708 pont elérésével új országos csúcsot lőtt a kategóriában.

Gratulálunk a versenyzőknek a remek eredményekért és a helytállásért a versenyen az irdatlan hőség ellenére.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Most szólj hozzá!
írd be ide nevedet