2020. augusztus 1-2 között került megrendezésre a 2020-as évi 3D Országos Bajnokság Szekszárd határában található Sötétvölgyi Gyermektáborban a Tolnai Tájak Íjász Egyesület szervezésében.

3D Országos Bajnokság Szekszárd

A kétnapos versenyre összesen 190 fő nevezett fegyvernemekre, korra és nemre osztott kategóriákba. A szervezők a kétnapos versenyre két külön pályát építettek, melyeket kategóriánként osztottak meg. Szombaton a piros pályán a számszer, csigás, olimpiai és barebow kategóriák versenyeztek, a sárga pályán pedig a vadászreflex, longbow és tradicionális mérettette meg magát. A verseny második fordulójára a kategóriák pályát cseréltek, így mindenki egyenlő eséllyel tudott a versenyen rész venni.

3D Országos Bajnokság Szekszárd

A bajnokság sokszínűségét tovább növelte, hogy a két pálya bár nem voltak messze egymástól, de nagyon eltérő karakterisztikával rendelkeztek. Míg a piros pálya sokkal erdősültebb volt tölgyfákkal, vastag avarréteggel, barna erdőtalajjal, addig a sárga pálya szárazabb, porosabb fenyőerdő volt, magas talajmenti növényzettel, amitől sokkal zártabbnak érződött, így is nehezítve a 3D íjászat egyik kulcsjellemzőjét, a távbecslést.

3D Országos Bajnokság Szekszárd

Az két versenynap összesített eredményeként kerültek ki a pontszámok, mely alapján a versenyzőket kategóriánként szólították a dobogóra, hogy átvehessék az elismerésül szolgáló érmeiket, a 6 fő feletti kategóriák esetében az Országos Bajnoki kupát.

Kategóriájából kiemelkedő eredménnyel végzett többek között a női CU kategóriában versenyző Kun Alíz, aki 58 pont fölénnyel lett Országos Bajnok, Kovács Zsolt, aki a PB-HB (tradicionális) kategóriában lett Országos Bajok 84 pont fölénnyel. Különösen kiemelkedett a női longbow kategóriából Borsodi Orsolya, aki 201 pont fölénnyel vehette birtokba az Országos Bajnoknak járó kupát. Mákos Milla 77 pont fölénnyel lett Országos Bajnok a Vadászreflex lány kadet kategóriában.

Gratulálunk a versenyzőknek a remek eredményekért, köszönjük a szervezőknek a remek szervezést és gördülékeny lebonyolítást.

CEC 2020 II. forduló Budapest

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Most szólj hozzá!
írd be ide nevedet