2021. január 22.én került megrendezésre a Kastély Kupa, WA OB felkészítő és minősítő versenyt a Kastélydombi SE szervezésében.

A járványügyi szabályozások betartásának érdekében a versenyzőket két turnusra osztották. Az első, délelőtti periódusban a tradicionális, longbow, vadászreflex és barebow, majd délután a csigás és olimpiai kategóriák kerültek sorra.

A versenyzők két körben lőttek 3×10 értékelt lövést a WA teremíjász szabályzata alapján. Az így megszerzett pontszámok alapján nem, korosztály és fegyvernem alapján rangsorolták őket. A pandémiás helyzetre tekintettel döntőt nem szerveztek, így a rangsorolók pontszáma alapján kerültek ki a végleges helyezések. Pontegyezőség esetén az éremért versengők szétlövésben döntötték el a helyezést, az alacsonyabb helyezésért 10-es többlettel lehetett nyerni.

„Egyesületünk elég nagy rutinnal rendelkezik a versenyszervez terén, a legnagyobb kihívást inkább az szokta jelenteni, hogy van-e helyszín. Nagy segítség volt, hogy jó a kapcsolatot ápolunk a Pestszentimrei Sportkastéllyal. Az egyesület általában nagyon lelkes az ilyen kihívások leküzdésében, a fiatalokat könnyű megmozdítani. Egyesületünk tagjai szinte teljes létszámban részt vettek a lebonyolításban a korlátozások és nehézségek ellenére is. Sportolóként saját bőrünkön is érezzük, hogy hiányoznak már a versenyek és ezért örültünk a lehetőségnek, hogy teremthetünk egy alkalmat, hogy az íjászok újra találkozhassanak egy verseny keretein belül. A verseny lebonyolításához nagy segítség, hogy a MÍSZ iránymutatásai egyértelműek az ilyen rendezvények lebonyolítására a jelenlegi járványhelyzetben.A szervezőkre sok plusz terhet ró a megfelelő előírások betartása, szervezésileg is több feladatkört jelent, de a sporttársak nagy része együttműködő és támogató volt az intézkedések betartásában.Végső soron sikerült egy, a visszajelzések szerint is sikeres versenyt rendeznünk. „

Burján Attila, szervező, Kastélydombi SE.

A verseny részletes pontszámai elérhetőek a https://misz.hu/versenysite/kastely-kupa-wa-ob-minosito oldalon.

A rendezvényen készült képek megtekinthetőek: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=ARCHERYHUNGARY&set=a.235423771446312

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Most szólj hozzá!
írd be ide nevedet